Thaisalat med svinekød
Vi havde en pakke svinekød som skulle laves. Jeg synes ikke rigtig at jeg havde lyst til traditionel dansk mad i dag, selvom man jo kan lave mange lækre retter med hakket svinekød. Jeg kiggede i stedet for mit køleskab og mine skabe igennem.
Vi er blevet inviteret til Thailand start næste år og jeg glæder mig helt vildt. Det er vores første tur til Thailand, og med det i minde, besluttede jeg mig for lige at bikse en hurtig thaisalat sammen.
Når jeg laver retter som denne, laver jeg altid en dobbelt portion, så min mand kan få en stor portion med på arbejdet dagen efter. Proteiner skal der jo til.
Antal: 4 pers. Tid: 30 min.
Ingredienser
500 g hakket svinekød
300 g jasmin- eller basmatiris
1 rødløg
½ rød spidskål
1 rød chili
1 håndfuld frisk koriander
½ fennikel
1 lime eller citron
2 spsk. fiskesauce
1 spsk. soya
1 tsk. sukker
1 spsk. sesamolie (kan erstattes med neutral olie)
Salt og peber
Fremgangsmåde
Skyld risene og kog efter posens anvisning.
Skær rødløg i tern og svits i sesamolie ved middel varme indtil de er klare.
Skru op for varmen og steg svinekødet indtil det er gennemstegt.
Imens snitter du spidskål fint. Svits af på panden sammen med svinekødet i ca. 1 min. Det skal kun lige svitses. Tag panden af varmen.
Hak koriander, fennikel og chili og vend i kødet.
Rør fiskesauce, soya, saften fra 1 lime og sukker sammen.
Smag retten til med limedressingen samt salt og peber.