Thaisalat med svinekød

Vi havde en pakke svinekød som skulle laves. Jeg synes ikke rigtig at jeg havde lyst til traditionel dansk mad i dag, selvom man jo kan lave mange lækre retter med hakket svinekød. Jeg kiggede i stedet for mit køleskab og mine skabe igennem.

Vi er blevet inviteret til Thailand start næste år og jeg glæder mig helt vildt. Det er vores første tur til Thailand, og med det i minde, besluttede jeg mig for lige at bikse en hurtig thaisalat sammen.

Når jeg laver retter som denne, laver jeg altid en dobbelt portion, så min mand kan få en stor portion med på arbejdet dagen efter. Proteiner skal der jo til.

 

Antal: 4 pers. Tid: 30 min.

Ingredienser

500 g hakket svinekød

300 g jasmin- eller basmatiris

1 rødløg

½ rød spidskål

1 rød chili

1 håndfuld frisk koriander

½ fennikel

1 lime eller citron

2 spsk. fiskesauce

1 spsk. soya

1 tsk. sukker

1 spsk. sesamolie (kan erstattes med neutral olie)

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

Skyld risene og kog efter posens anvisning.

Skær rødløg i tern og svits i sesamolie ved middel varme indtil de er klare.

Skru op for varmen og steg svinekødet indtil det er gennemstegt.

Imens snitter du spidskål fint. Svits af på panden sammen med svinekødet i ca. 1 min. Det skal kun lige svitses. Tag panden af varmen.

Hak koriander, fennikel og chili og vend i kødet.

Rør fiskesauce, soya, saften fra 1 lime og sukker sammen.

Smag retten til med limedressingen samt salt og peber.

Næste indlæg

Indledende runde – dag 2. ”Vi vil gerne bede dig om at lægge dit forklæde og forlade Masterchef”.