Spaghetti Bolognese med bacon og svampe
Italiensk mad.. Mmm…
Hvem elsker ikke italiensk mad? Og så lige klassikeren over dem alle – nemlig, spaghetti bolognese!
Når jeg skal lave kødsauce, har jeg altid nogle basis ingredienser og derfra freestyler jeg faktisk ofte, ud fra hvad jeg har i mit køleskab. Det er en sådan lidt ?tøm køleskab? ret, ikke??
Hvis man har kød, hvidløg, tomater (eller hk. Tomater på dåse) og løg, er man godt på vej. Herfra handler det bare om at tømme køleskabet og krydderskuffen med det man lige lyster.
Her er mit bud på en, hvis jeg selv skal sige det, mega lækker kødsauce med bacon og svampe
Antal: 4 pers. Tid: 40 min.
Ingredienser
500 g. hakket oksekød
2 fed hvidløg
1 skalotteløg
200 g. bacon i tern
½ dl. Oksefond
1-2 dl. Rødvin (kan undlades)
2 spsk. Balsamicoeddike
1 ds. Hakkede tomater
100 g. svampe (efter eget ønske)
Ca. 1 stor håndfuld cherrytomater
2 spsk. Timian
Salt
Friskkværnet peber
1 tsk. Sukker
Tilbehør
Spaghetti
Parmesan
Fremgangsmåde
Hak skalotteløg og hvidløg fint.
Skær svampe ud. Skær cherrytomaterne i kvarte.
Steg bacon af i en tykbundet gryde. Når baconen er sprød, tages det af gryden.
Svits skalotteløg og hvidløg ved middelhøj varme 2-3 minutter, indtil løgene bliver blanke. Tilsæt hakket oksekød.
Når det hakkede oksekød er brunet af tilsættes timian, dåse med hakkede tomater, balsamico, rødvin og oksefond. Rør det godt sammen.
Vend tomatbådene og svampene i.
Lad retten simre ved middel varme i ca. 30 minutter, for at reducere det meste af væden.
Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. mere sukker.
Server med spaghetti og (massere!!) friskrevet parmesan, og måske også lige mit pull-apart hvidløgsbrød, som du finder opskriften på her.