Sprøde grønkålschips – sundere snack

Pull-apart hvidløgsbrød – bløde boller med knasende, sprød skorpe

 

Det her er mit absolut yndlings hvidløgsbrød! Du får en hel blød og luftig bolle med en nærmest knasende skorpe og gennemtrængende smag af hvidløg, smør og persille.

Jeg bager tit et pull-apart brød til aftensmaden, til når vi får gæster, fordi jeg både elsker smagen, konsistensen og hele idéen i at man kan gå og ?nappe? lidt i brødet. Man får nogle fine små boller, som lige rækker til et par mundfulde.

I denne opskrift har jeg valgt at bruge hvidløg og persille, men du kan sagtens tilføje eller erstatte med andre krydderier, oste som parmesan og mozzarella eller hvad der lige lyster.

 

Antal: 4-6 pers. Tid: 1½ time

Ingredienser

1 dl. Lunken mælk

25 g. gær

1 tsk. Sukker

1,5 tsk. Salt

50 g. blødt smør

3 æg (2 til bagning + 1 til pensling)

Ca. 350 g. hvedemel

 

Hvidløgssmør

120 gram. Smør

1 stor håndfuld persille

1 tsk. Salt

2 fed hvidløg

 

Fremgangsmåde

Opløs gæren i den lunkne mælk.

Tilsæt herefter sukker, salt, smør og æg og rør godt rundt.

Tilsæt mel, lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem.

Lad dejen hæve ca. 1 time, tildækket med et viskestykke.

Imens dejen hæver, smeltes smørret ved lav varme. Hvidløg og persille hakkes fint.

Bland alle ingredienserne i smørret (gem evt. lidt hakket persille til at drysse ud over til slut).

Opvarm ovn til 200 grader (alm. ovn)

Del dejen i ca. 20 små stykker og form dem til en rund bolle.

Tag en rund form eller aflang brødform og smør bund + sider med lidt af hvidløgs smørret.

Dyp herefter hver bolle ned i hvidløgs smørret, så de bliver godt fedtet ind, og placer i formen. (Er der mere smør tilbage efter at alle bollerne har været vendt, hældes det udover dem).

Lad dem efterhæve i ca. 20-30 min.

Pensl med 1 sammenpisket æg og bag i ovnen i ca. 15 minutter.

Slut evt. af, med at drysse friskhakket persille udover.

Næste indlæg

Sprøde grønkålschips – sundere snack