1. dag i Masterclass - "Natasha, du er på."

Pizza med parmaskinke og pesto

Antal: 2 stk Tid: 2 timer

 

Ingredienser

Pizzadej

Ca. 500 g pizzamel (Du kan også bruge 300g. hvedemel og 200g. tipo00, eller blot nøjes med 500g. hvedemel)

25 g gær

3 dl lunkent vand

4 spsk olivenolie

1½ tsk salt

 

Pesto

2 dl olivenolie

2 spsk pinjekerner

100 g. fintrevet, frisk parmesanost

2 store bundter basilikum

2 fed hvidløg (du kan sagtens nøjes med 1 fed, men vi kan slet ikke få nok af hvidløg herhjemme.)

Salt

 

Topping

Parmaskinke

Pizzasovs

125 g revet mozzarella

Rucola

Parmesanost

 

Fremgangsmåde

Pizzadej

Opløs gæren i en skål med det lunkne vand.

Kom herefter salt og 3 spsk olivenolie i (den sidste spsk olivenolie skal bruges i næste step).

Tilsæt mel, lidt efter lidt, under omrøring indtil dejen bliver glat og smidig. Ælt herefter et par min på bordet.

Smør en ren skål med 1 spsk olivenolie, vend dejen i skålen, så den får olivenolie over det hele, og lad dejen hæve overdækket, i 1 time.

Hvis du ønsker to alm. Størrelse pizzaer, deler du nu dejen i to og formes til runde pizzaer.

Fordel pizzasovs på dejen. Derefter revet mozzarella og så parmaskinken.

Bag i ovn ved 250c (på bageplade beklædt med bagepapir) i ca. 10 min, eller til bunden er sprød.

Inden servering kommes pesto, rucola og revet parmesanost på.

 

TIP!

Vi plejer at lave vores på grillen, da vi har en pizzasten. Sørg så bare for at stenen er varm, inden du smider pizzaen på, og hold øje, for det kan godt gå stærkt.

 

Næste indlæg

1. dag i Masterclass - "Natasha, du er på."