Nem opskrift på sprøde, hjemmelavede flæskesvær

Omelet med grønne asparges, rødløg, bacon og cheddar

 

Jeg må nok blankt erkende at jeg i hverdagene ikke er den bedste til at stå op til tiden og lave et dejligt, solidt morgenmadsmåltid, så derfor står den oftest på chiagrød eller morgenmadsbarer, som kan laves dagen før.

Når vi så kommer til weekenden, er snakken en helt anden. Her skal morgenmadsmåltidet nemlig helst bestå af æg og bacon, for ja, vi er ret vilde med både æg og selvfølgelig også bacon!

Jeg varierer ofte mellem at lave scrambled egg, blødkogte æg, spejlæg og omelet.

 

Det gode ved omelet er at man egentlig kan fylde den med hvad man lige har i køleskabet, og dermed også undgår madspild. Det er da en win-win, hva?

 

 

Antal: 1 pers. Tid: 20 min.

Ingredienser

3 æg

1 dl. Mælk

3 grønne asparges

¼ rødløg

2 Forårsløg

100 g. bacon i tern

50 g. cheddar

Smør

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

Steg bacon sprødt og stil herefter til side.

Pisk æg og mælk godt sammen. Kom salt og friskkværnet peber i æggemassen.

Smelt lidt smør på en opvarmet pande, ved lav-middel varme, og hæld æggemassen på.

Snit asparges og forårsløg fint. Rødløget skæres i tynde skiver.

Fordel asparges, forårsløg (gem lidt til at drysse over), rødløg og revet cheddar ud på omeletten.

Steg omeletten i ca. 10 min, til den har sat sig.

Fordel baconen på omeletten og fold den herefter sammen på midten og steg færdig.

Server med drysset forårsløg og friskkværnet peber på toppen.

TIP!

Jeg plejer at doble opskriften op og lave den på en stor pande (ligesom på billedet), når min hårdtarbejdende mand er hjemme og også skal spise med.

Næste indlæg

Nem opskrift på sprøde, hjemmelavede flæskesvær