Morgenmadsbarer med havregryn, peanutbutter og nødder

I går skulle jeg til lagersalg ved By Asbæk, med min bedste veninde. Det lå i Slagelse, som er ca. 1 times kørsel fra mig af, så vi aftalte at hun hentede mig og så stod jeg for en morgenmad “to go”, som kunne nydes i bilen – det blev til disse lækre morgenmadsbarer med havregryn, peanutbutter og nødder samt en portionsanrettet blåbær chiagrød med friske bær, hakkede mandler og marengs på toppen.

Jeg er desværre ikke den bedste til at få spist morgenmad. Jeg er en af dem som løber rundt for at nå at blive færdig om morgenen og glemme alt om morgenmaden, så det er helt perfekt når jeg kan få lavet noget morgenmad allerede dagen før, som både er nemt, hurtigt og yderst velsmagende som disse morgenmadsbarer.

Når jeg laver sådan en portion her, bliver der til 12 styks og dermed er morgenmaden sørget for til både min mand og jeg, for næsten en hel uge.

Morgenmadsbarer med havregryn, peanutbutter og nødder

12 stk. 

30 min.

Ingredienser

1 dl. Peanutbutter (jeg plejer at bruge chunky peanutbutter men alm. kan også bruges)

50 g. rørsukker

4 dl. Havregryn

1 dl. Glutenfri mel (hvedemel kan også bruges)

1 tsk. Bagepulver

½ tsk. Salt

1 tsk. vaniljepulver

1-2 dl. Mandelmælk

100 g. hakkede nødder efter smag (på billedet har jeg brugt 1/3 mandler, 1/3 hasselnødder og 1/3 pekannødder)

100 g. chocolate chip

 

Evt. smeltet chokolade til at hælde over

Fremgangsmåde

Kom peanutbutter og rørsukker i en skål og pisk det godt sammen.

Tilsæt havregryn, mel, bagepulver, salt og vaniljepulver og pisk indtil det bliver lidt ligesom savsmuld.

Tilsæt mandelmælk lidt efter lidt, indtil det har fået en fast konsistens – det må ikke være flydende, men heller ikke så fast at det ikke kan fordeles ordentligt i en form.

Når rette konsistens er opnået, vendes hakkede nødder og chocolate chip stykkerne i.

Beklæd et fad på 22×22 cm med bagepapir og fordel massen i fadet.

Bages ved 200 grader i varmluftovn i ca. 15-20 min.

Lad køle helt ned inden den skæres i 12 firkantede stykker.

TIP!

Jeg har smeltet lidt chokolade, som jeg derefter har hældt over massen ved hjælp af en sprøjtepose, inden jeg skar den ud.

Del på print

Udskriv opskrift

Del gerne

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

Natasha Milán

Hej, jeg er kvinden bag mad & dessert.
Læs mere om mig her

Det betyder meget for mig, at du kan lide min blog og finde inspiration i mine indlæg. Hvis du har nogle spørgsmål, gode råd eller lignende, er du velkommen til at kontakte mig.

Bliv opdateret om de nyeste opskrifter.
Følg med her:

Udvalgte opskrifter

Luk menu