Frikadeller med semi-dried tomater

Morfars frikadeller

Frikadeller som min morfar lavede dem.

For mig, tager denne opskrift mig tilbage til barndommen, hvor man fik de lækre frikadeller hos mormor og morfar. I mit tilfælde, var det stort set altid morfar der lavede mad ? og nøj, noget med han kunne lave.

Tanken om den duft man blev mødt af når man trådte ind i hjemmet, mens han var i gang med at stege frikadeller ude i køkkenet, gør mig så glad.

Husk nu, det er lidt ligesom med pandekager ? du må godt spise af dem, mens du står og steger.

 

Antal: 15 stk. Tid: 1½ time

Ingredienser

500 g. hakket svinekød (eller svine og kalvefars.)

5 g. salt

2 løg

1 hvidløg

2 æg

½ tsk allehånde

3 spsk mel

1 dl mælk

peber

Godt med smør (Jeg bruger omkring 100-150 g.)

 

Fremgangsmåde

Farsen røres sammen med salten og stilles derefter til hvile i 30 min.

Riv løg groft ned i farsen, og rør de øvrige ingredienser i. Stil igen til hvile 30 min.

Smelt smørret på en stor pande, form frikadellerne og steg derefter ved middelvarme i ca. 10 min på hver side.

 

TIP!

For at forme nogle pæne frikadeller, har jeg altid et glas vand og en ske, som jeg dypper i vandet (og lige kører på indersiden af min hånd), tager en stor skefuld fars og former med skeen, i hånden.

 

Næste indlæg

Frikadeller med semi-dried tomater