Spinatvafler

Kylling på ærtepure med rodfrugter, brændte løgskaller og urteolie

Skal du have gæster til aftensmad? Denne opskrift er faktisk slet ikke så svær som den ser ud, men smager til gengæld super godt. En meget enkel ret med stærke smage, som vil få gæsternes munde til at savle.

 

Antal: 4 pers. Tid: 45 min.

Ingredienser

4 kyllingebrystfileter

200-300 g pastinak og gulerødder

Olivenolie

Salt og peber

Persille til pynt

2 løg

Smør til stegning

 

Urteolie

1 dl rapsolie

2-3 dl persille

 

Ærtepure

400 g ærter

½ l hønsefond

1 skalotteløg

1 hvidløg

 

Fremgangsmåde

Urteolie
Varm olien op til 70 c og hæld derefter det hele over i en blender sammen med persillen. Stil til køl.

Når olien er kølet helt ned, sigtes den for at sikre der ikke er grums i.

 

Ærtepure
Snit skalotteløg og hvidløg fint. Steg det på en pande med lidt smør indtil de har fået lidt farve.

Kom hønsefond og ærter i, og kog i ca. 3-4 min.

Sigt den meste væde fra (gem ca. 1-2 dl.) og blend de resterende ingredienser i en blender. Spæd til med væde indtil du har opnået den ønskede konsistens.

Kom kylling i et fad. Kom et skvæt olivenolie ud over og krydr med salt og peber. Steg i ovnen ved 200c i ca. 25-30 min.

Skær rodfrugter i aflange skiver på ca. 1 cm. Bland med ca. 2 spsk olivenolie, salt og peber. Spred ud på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 200c i ca. 20 min.

 

Brændte løgskaller
Fjern skrællen fra løget og skær det over på langs.

Smelt smør på en pande og steg smørret med skæresiden ned ad ved middelvarme, indtil de har fået en brændt skorpe.

Tag løgene af panden og skil lagene ad. Fjern gerne den lille hinde der sidder på indersiden af løgskallen.

Anret ved at pensle ærtepureen på tallerkenen, derefter rodfrugterne. Skær kyllingen i skiver og anret oven på pureen og lidt af rodfrugterne. Placer løgskallerne og hæld lidt persilleolie ned i. Pynt med persille.

 

TIP!

Jeg har altid forskellige urteolier på køl, så du kan med fordel gemme resten af urteolien fra opskriften her, til næste gang du lige vil give maden dét lille ekstra pift.

 

Næste indlæg

Spinatvafler