Spaghetti Bolognese med bacon og svampe

Kladdkaka – svensk chokoladekage

For godt og vel 3-4 år siden arbejdede jeg på en arbejdsplads, hvor vi havde indført kage torsdag. Vi skiftes hver torsdag til at have en kage med – Et tiltag jeg naturligvis var helt vild med!

Da det var min svenske kollegas tur, tog han den mest svampede og chewy chokoladekage med, jeg nogensinde har smagt – også kaldet kladdkaka, og så chokoladeglad som jeg nu en gang er, var jeg selvfølgelig helt vild med den!

Jeg har ikke fået chokoladekagen siden, men tænkt på den mange gange, så nu tænkte jeg at det var på tide at jeg bevægede mig ud i at lave den.

Fredag er lig med x-faktor herhjemme, og selvom jeg nu ikke behøver en anledning til at lave kage, var det nu alligevel en meget god undskyldning for endelig at afprøve denne chokoladebombe!

Den svenske chokoladekage (kladdkaka) er utrolig nem at bage, kræver ikke mange ingredienser og så smager den bare helt fantastisk! Den klistrer sig nærmest fast inde i munden og efterlader dig med en skøn smag af chokolade ? også selvom der faktisk ikke er chokolade i, så giver kakaosmagen alligevel en helt fantastisk smag. Det at der er kakaopulver i, i stedet for chokolade er med til at give den her klistrede og chewy konsistens, som jeg er vild med og som kendetegner kladdkaka.

Den helt originale opskrift er uden chokoladestykker, men hvis man er lige så chokoladeglad som jeg, vil jeg klart anbefale at man kommer chokoladestykkerne i.

 

Antal: 8 pers. Tid: 40 min.

Ingredienser

100 g. smør

2,5 dl sukker

2 æg

5 spsk. Kakaopulver af god kvalitet

1 dl hvedemel

1 tsk. Vaniljepulver (eller ½ vaniljestang)

1 knivspids salt

100 g. mørk- og/eller hvid chokolade (kan undlades)

 

Fremgangsmåde

Smelt smørret ved lav varme og stil til herefter til afkøling.
Opvarm ovnen til 175 grader, alm. ovn.

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Dette kan godt tage op til 5 min.

Bland de tørre ingredienser sammen og sigt dem ned i æggecremen. Vend forsigtigt rundt, indtil dejen er godt blandet sammen.

Vend herefter forsigtigt det smeltede smør i. Jeg synes at det er nemmest hvis jeg tager lidt smør ad gangen og vender i.

Hak chokoladen groft og hæld i dejen.

Beklæd en springform (ca, 24 cm.) eller et fad (25×25 cm) med bagepapir og hæld dejen i.

Bag kagen i ovnen i ca. 25-30 minutter. Kagen skal stadig være blød i midten når den tages ud. Spises afkølet.

Næste indlæg

Spaghetti Bolognese med bacon og svampe