Jordbærsirup – opskrift på hjemmelavet jordbærsirup

Jeg faldt over et godt tilbud på jordbær i mit lokale supermarked forleden dag og jeg elsker jordbær, så selvfølgelig slog jeg til med det samme!

Det gav mig anledning til at gå i køkkenet og få mest muligt ud af de mange jordbær jeg havde købt.

Den her super lette opskrift på jordbærsirup kræver hverken mange ingredienser eller meget tid, så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang!


Siruppen smager bl.a. rigtig godt oven på en omgang skyr eller pandekager.

Jordbærsirup – opskrift på hjemmelavet jordbærsirup

15 min. 

Ingredienser

400 g. jordbær

2 dl. Vand

1 god vaniljestang

2 dl. Rørsukker

Fremgangsmåde

Pluk jordbærrene og skær dem i mindre stykker.

Flæk vaniljestangen på midten, skrab vaniljekornene ud og bland dem godt sammen med 2 spsk. Rørsukker.

Kom alle ingredienserne, samt vaniljestængerne, i en gryde.

Skru helt op for varmen indtil det begynder at koge.

Skru herefter ned til middel varme (på mit komfur er det 6/9) og lad det simre i ca. 10-15 min. indtil væden er tyknet. Pas på at den ikke bliver for tyk, da den vil tykne yderligere når det er kølet ned. (er det blevet for tykt, tilsætter du bare lidt mere vand.)

Sigt jordbærmosen fra og hæld siruppen over på en glasflaske.

TIP!

Jordbærmosen kan med fordel bruges til en skøn jordbærtrifli eller chiagrød. 

Del på print

Udskriv opskrift

Del gerne

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

Natasha Milán

Hej, jeg er kvinden bag mad & dessert.
Læs mere om mig her

Det betyder meget for mig, at du kan lide min blog og finde inspiration i mine indlæg. Hvis du har nogle spørgsmål, gode råd eller lignende, er du velkommen til at kontakte mig.

Bliv opdateret om de nyeste opskrifter.
Følg med her:

Udvalgte opskrifter

Luk menu