Spinatwraps med laks og creme fraiche dressing

Hel kylling i ovn med Æble og fennikel salat samt ristede hasselnødder

 

I dag var en af de dage hvor det bare skulle være nemt og enkelt. Kender i de dage hvor man bare er træt med træt på? Hvor man egentlig helst ville ligge på sofaen hele dagen med en dyne og en serie på Netflix? Sådan en dag har jeg, men med et arbejde der skal passes, hunde der skal luftes, mad der skal laves og en blog der skal skrives, så er der sjældent tid til at trække en hel dag ud af kalenderen for at slappe af.

Heldigvis kan jeg jo tage den lidt mere med ro når weekenden kommer, og hvis jeg altså kan slippe køkkenet lidt. Det er nok mit største problem at lade være med at lave så meget mad. Man får jo hele tiden nye ideer og opskrifter man vil prøve af.

I dag tog jeg hvad vi lige havde i køleskabet, og til mit held havde vi en hel kylling liggende. Det smager altså bare dejligt og så passer næsten al tilbehør til, så det var dejlig nemt. Min opskrift på kylling i ovn fejler aldrig herhjemme. Mørt og saftigt kyllingekød samt sprødt skind, er lige som vi bedst kan lide den.

 

Antal: 4 pers. Tid: 1 time

Ingredienser

Kylling i ovn

Hel kylling

½ citron

1 helt hvidløg

Frisk rosmarin

Olivenolie

Salt og peber

 

Æble og fennikel salat

2 æbler (jeg bruger pink lady)

½ fennikel

Blandet salat (jeg plejer at bruge gourmetposen fra Føtex)

½ citron

100 g hasselnødder

 

Fremgangsmåde

Hel kylling i ovn
Kom kyllingen i et fad og hæld et skvæt olivenolie ud over.

Skær 2 skiver af citronen som ligges oven på. Saften fra den resterende halve citron presses ud over.

Skær hvidløget halv over og placer i hver ene af fadet. Kom rosmarin kviste ved.

Kom salt og friskkværnet peber på. Steg i ovn ved 200c i 1 time.

 

Æble og fennikel salat
Skær æbler og fennikel i tynde skiver. Pres saften fra ½ citron i og bland godt sammen. Kom salaten i.

Rist hasselnødderne ved høj varme på en tør pande. Husk at rør rundt i dem og hold øje med at de ikke bliver sorte.

Hak hasselnødderne groft og drys oven på.

TIP!

Du kan med fordel give kyllingen grill de sidste 5 min, men husk at hold øje så skindet ikke bliver sort.

 

Næste indlæg

Spinatwraps med laks og creme fraiche dressing