Brændende kærlighed – en klassiker i de danske hjem

En skøn klassiker som de fleste danske hjem kender til. Kartoffelmos med bacon og bløde løg spises altid med glæde herhjemme. 

Man kan variere meget med toppings til kartoffelmos, men den klassiske brændende kærlighed er bare vores favorit! Det er en super nem ret at lave, og hvis du følger opskriften her, så garantere jeg for en dejlig, luftig kartoffelmos.

Man kan sagtens servere denne ret med de grøntsager eller kryderurter man alligevel har liggende i køleskabet. Jeg elsker personligt bredbladet persille, da jeg synes det går enormt godt til retten og så pynter de store blade altså også sådan en tung ret.

Brændende kærlighed – en klassiker i de danske hjem

4 pers.

30 min

Ingredienser

kartoffelmos

2 kg kartofler

125 g smør

½-1 dl mælk

Salt og hvid peber

 

Topping

500 g bacon i tern

4 løg

50 g smør

Engelsk sauce

Peber

 

Bredbladet persille

Fremgangsmåde

Kartoffelmos
Skær kartoflerne i mindre bider og kog dem møre i vand. Vandet skal ikke saltes.

Hæld vandet fra kartoflerne. Put smør i og pisk til mos med en håndmixer, indtil mosen er luftig. Suppler med mælk indtil rette konsistens er opnået. Det kan variere lidt, afhængig af hvor meget vand kartoflerne har suget, men jeg bruger som regel ½ dl mælk.
Smag til med salt og hvid peber.

 

Topping
Steg bacon sprødt ved middelvarme. Tilsæt ca. ½ dl vand. Tag bacon af panden (lad fedtet blive på panden).

Skræl og halver løgene. Skær dem i tynde skiver.
Kom smørret på panden og steg løgene indtil de er bløde og gyldne. Smag til med engelsk sauce og peber.

Anret kartoffelmos, løg og bacon. Pynt med bredbladet persille.

Del gerne

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

Natasha Milán

Hej, jeg er kvinden bag mad & dessert.
Læs mere om mig her

Det betyder meget for mig, at du kan lide min blog og finde inspiration i mine indlæg. Hvis du har nogle spørgsmål, gode råd eller lignende, er du velkommen til at kontakte mig.

Bliv opdateret om de nyeste opskrifter.
Følg med her:

Udvalgte opskrifter

Luk menu